אירוע ההשקה של כתב העת בקורת ופרשנות

רונה קינן

מנחה

רותם אליהו

ערב חגיגי לרגל צאת גיליון 45 של בקורת ופרשנות, כתב העת הבין-תחומי לחקר הספרות והתרבות, בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן.

ביום חמישי, 4.1.2018, בשעה 20:00 , בבית ביאליק תל אביב.

ערב ההשקה יעמוד בסימן מסע בין קולות ותקופות בשירה העברית. לצד הרצאותיהם של חוקרי הספרות פרופ' מיכאל גלוזמן, ד"ר ענת ויסמן וד"ר דנה אולמרט, תופיע גם האמנית והזמרת רונה קינן, במחווה למשוררות העבריות עליהן נכתב בקובץ, ובשיריה המקוריים.

ברכות: פרופ' אבידב ליפסקר ופרופ' תמר וולף-מונזון, עורכי הקובץ

מנחה: רותם אליהו

בקורת ופרשנות 45

עורכים: פרופ' אבידב ליפסקר ופרופ' תמר וולף-מונזון

קובץ המאמרים 'קריאות בשירה העברית' מציע שורה של מחקרים בפואטיקה, באסתטיקה ובהיבטים בינתחומיים בשירה העברית מימי הביניים, ההשכלה העברית ועד לשירה העברית המודרנית בדורות האחרונים. המחקרים, המוגשים בסדר כרונולוגי כולליםממצאים חדשים בפרוזודיה של ימי הביניים, בשירת הבקשות ובחקר הסליחה הפייטנית, עיון בספר שיריה הראשון של המשוררת רחל מורפורגו, ומיפוי פעילותו התרבותית של זאב ז'בוטינסקי ועבודתו הבלשנית. בתחום השירה העברית החדשה בארץ-ישראל יוחד מחקר לאלכסנדר פן, ומדור מיוחד הוקדש לעיונים בשירתה של לאה גולדברג. השירה העברית משנות הששים ואילך נחקרת במאמרים אודות הפואטיקה של דן פגיס, אבות ישורון, זלדה, חזי לסקלי ויונה וולך.