ד"ר תמר מאיר

שעות קבלה:
בתיאום מראש

השכלה:

תשע"א: עמיתת מחקר במכון לאתיקה, יהדות ומדינה ע"ש ארנסט ומרתה שוורץ, מכללת ברן, בית מורשה, ירושלים.

תשע"א: השתלמות למנחי חדרי מורים לתכנית 'לב לדעת' בחמ"ד.

תשס"ט: שנת הכשרה והשתלמות בבית המורים של המרכז למנהיגות נוער בישראל.

תשס"ח: עמיתה בתכנית "עמיתי מחקר תלמוד" של מת"ן ירושלים.

תשס"ח: קורס "הנחיית קבוצות במעגלי החיים" מטעם המרכז האוניברסיטאי להכשרת סגל בחינוך, ביה"ס לחינוך, אוניברסיטת תל-אביב.

תשס"ה – תשס"ו: קורס הכשרה מטעם 'המרכז הישראלי לרבנות קהילתית, ע"ש הרב משה ושרה רקוביץ' (במסגרתו: לימודי רטוריקה, קורס גישור, התמודדות עם מעגלי החיים בקהילה ועוד).

תשס"ה – תשס"ז :

לימודים במסגרת התכנית לדוקטורנטיות של המדרשה לנשים באני' בר-אילן.

תשס"ד –  תשס"ח:

לימודי דוקטורט בספרות עמ"י במסגרת התכנית לדוקטורנטים מצטיינים. נושא המחקר: סיפורים בהקשרם ברות רבה – פואטיקה של עריכה. מנחה: פרופ' רלה קושלבסקי.

תשס"א – תשס"ג: לימודי תואר שני בספרות עמ"י, באוני' בר-אילן. תחום ההתמחות: ספרות חז"ל (עם תיזה). נושא המחקר: מעשי חכמים בהקשרם ברות-רבה: פרשה ג' כמקרה בוחן. מנחה: פרופ' רלה קושלבסקי.

תשנ"ט – תש"ס: לימודים לתעודת הוראה בספרות באוני' בר-אילן.

תשנ"ז – תשנ"ט: לימודי תואר ראשון באוניברסיטת בר-אילן, בספרות עמ"י (ראשי), פילוסופיה יהודית (משני) ותלמוד (משני).

במקביל, לימודים בתכנית ה'מתיבתא' של המדרשה לנשים בבר-אילן.

תשנ"ו: לימודים במדרשת 'נשמת' ללימודי תורה לנשים בירושלים.

תשמ"ט – תשנ"ד: לימודים באולפנית בנ"ע תל-אביב.

ניסיון בהוראה:

תשע"ב: ראש החוג לספרות במכללת גבעת וושינגטון, ומרצה בחוגים לספרות ולמקרא.

תשע"ב: מרצה בתכנית לתואר שני בהוראת אגדה במכללת אפרתה.

תשע"א – תשע"ב: מרצה במחלקה לספרות עמ"י באוניברסיטת בר-אילן. קורסים בתחומי מדרש ואגדה.

תשע"א: מדריכה פדגוגית להוראת ספרות במכללת תלפיות.

תשע"א: מרצה מחליפה במכללת אורות ישראל באלקנה (בחוג לתושב"ע ובבית המדרש).

תש"ע: מורה מייסדת ומרכזת תחום ספרות במרכז למנהיגות נוער, ביה"ס 'חברותא'.

תשס"ט-תשע"א: מרצה במדרשה של אוניברסיטת בר-אילן, תחום מדרש ואגדה.

תשס"ז: קורסים על הפיוט הקדום, במת"ן רעננה ובמסגרת תכנית הדוקטורנטיות של המדרשה.

תשס"ד – תשע"א: מרצה בתחומי המדרש והאגדה במדרשות מת"ן השרון, בית ומדרש (להב"ה) של תנועת 'אמונה'.

תשס"ג – תשע"א: מדריכה כלות, ומנחה סדנאות למדריכות.

תשנ"ט – תשס"ד: מחנכת ומורה לספרות, תושב"ע ומחשבת ישראל באולפנת 'צביה' בהרצליה.

השתתפות בכנסים והרצאות:

• כנס הפולמוס במחשבת חז"ל בית מורשה תשס"ד: "'הכלב החי והאריה המת' – פולמוס על תפיסת המנהיגות".
  • הקונגרס העולמי ה – 14 למדעי היהדות: "בין מעשה חכמים לפיתרא - סיפור ראשיתו של ר' אליעזר בן הורקנוס".
  • 31.4.07 הרצאה ב'דרישה' ניו יורק: על מרחב ומשמעות במעשי חכמים.
  • 2.5.07 הרצאת אורח באוניברסיטת ניו-יורק: The Editing of Rabbinic Narratives in Midrash Ruth Rabbah (במסגרת קורס של פרופ' ג'פרי רובינשטיין).
  • מאי 2008. כנס מעברים: עיון מחודש, הכנס הבין אוניברסיטאי הכ"ז לחקר הפולקלור, האוניברסיטה העברית. "'זו יוצאה וזו נכנסת' – היבטים לימינליים במדרש רות רבה (עיון בפרשה ג)".
  • אוגוסט 2009. הקונגרס העולמי ה- 15 למדעי היהדות "מגמות עריכה ותשתיות עומק במדרש רות רבה".
  • מאי 2011. כנס עמדות החמישי בנושא מנהיגות והנהגה- מנהיגות מחנכת בעידן של תמורות. "המלך והחוק: ארבעה מנהיגים יהודיים בעימות טקסטואלי עם אדריינוס קיסר".

מלגות ופרסים:

• מלגת הנשיא לדוקטורטים מצטיינים.
  • תכנית המדרשה לדוקטורנטיות מצטיינות.
  • מענק קרן הזכרון לתרבות יהודית, ניו יורק, (The Memorial Foundation for Jewish Culture) תשס"ז, תשס"ח.
  • תכנית מלגות האימוץ לתואר שני, אוניברסיטת בר אילן, תשס"א-תשס"ג.
  • פרס מצטיינת הרקטור תשנ"ט.

מחקרים ופרסומים:

• סיפורים בהקשרם ברות רבה – פואטיקה של עריכה (דיסרטציה), רמת-גן תשס"ח.
  • מעשי חכמים בהקשרם ברות-רבה: פרשה ג' כמקרה בוחן (עבודת גמר), רמת גן תשס"ג.
  • "'היחידים מתענים' עיון במחזור הסיפורים בירושלמי (תענית א,ד; סד ע"ב), בתוך: אבידב ליפסקר, רלה קושלבסקי (עורכים), מעשה סיפור, ב, עמ'  117­-138.
  • 'בין חוני המעגל לעם ישראל',  אילנות (כתב העת של המדרשה לנשים בבר אילן), א, עמ' 53 – 74.
  • "חסידות ונשות מעשה", אורשת ב (תשע"א), עמ' 85 - 110.

התקבלו לפרסום:

• 'מות דוד', ערך עבור 'סיפור עוקב סיפור' (האנציקלופדיה התמטולוגית), בהוצאת אוניברסיטת בר-אילן.

בהכנה:

• "כתבוני לדורות", על הקנוניזציה של ההלכה בראי הסיפור הדרשני.
  • לשאלת מקוריותן של הפתיחות למדרש רות רבה.
  • בין מעשה חכמים לפיתרא: סיפור ראשיתו של ר' אליעזר בן הורקנוס (ב"ר פרשה מא [מב]).
  • קריאות חדשות בסיפור אבא חלקיה.
  • רשב"ח, אשתו והמרגלית (מאמר המשך ל'חסידות ונשות מעשה').
  • דמותו של דוד המלך באגדות חז"ל: בין ציות לאי ציות (מיועד לספר בהוצאת מכון שוורץ למחשבה מדינית יהודית, שפיט)

כמו כן, כתבתי קבוצת ערכים על דמותן של נשות המקרא בספרות חז"ל (מרים, אסתר, רות, ערפה ונעמי) עבור האנציקלופדיה של נשים יהודיות (בעריכת משה שלוי. ערכי המדרש בעריכת תמר קדרי).

קורסים

קורסים בשנה"ל תשע"ב: