ד"ר רויטל רפאל-ויוונטה

שעות קבלה:

רשימת פרסומים:

מאמרים בבמות שפיטות:

רויטל יפת-רפאל. "'הקדמת המחבר' במקאמה ובנות סוגה",  ביקורת ופרשנות 39 (תשס"ז), עמ' 125- 168.

רויטל יפת. "אישה ונשיות כדימוי בספר 'תחכמוני' לר' יהודה אלחריזי", צפון  כרך ז (תשס"ד), עמ' 312-297.

רויטל יפת-רפאל, "'היזהרו בצבועים' – צביעות דתית בפרוזה המחורזת העברית בספרד בימי הביניים", היספאניה יודאיקה – כתב עת לחקר תולדות יהודי ספרד ופורטוגל ותרבותם, עורכים יום טוב עסיס ורחל איבנייס-ספרבר (האוניברסיטה העברית), חוברת 6 (תשס"ט), עמ' ט-נא.

Revital Yeffet Refael, “Proverbios, fábulas y metáforas de la hormiga en la literatura hebrea de la Edad Media”, Culturas Populares, Vol. 5, Universidad Alcala de Henares (2007), pág. 1-17.

Revital Refael Vivante, “Entre el ratón y la rata en las fábulas hebreas de la Edad Media”, eHumanistica: Journal of Iberian Studies, Universidad de California, Vol. 12 (2009), pág  269-290.

Revital Refael Vivante, “Of Lions and Foxes: Power and Rule in Hebrew Medieval Fables”, Hacia un Mediterráneo pacífico (Instituto de la Paz y Conflictos (Universidad de Granada), Vol. 2 (2009), pág. 1-20.

Revital Refael Vivante, “Fábulas y moralejas sobre el ratón en la literature hebrea de la Edad Media”, Culturas Populares, Vol. 8 (enero-junio 2009) Universidad Alcala de Henares (37 pág.).

Revital Refael Vivante, “Aspectos de la interpretación oral y declamación de algunos textos hebreos medievales: Un análisis de la maqama retorica (majbéret 41 del libro Tajquemoni por Yehudá Aljarizi)”, MEAH (Miscelanea de Estudios Arabes y Hebreos), Vol 58 (2009), Universidad de Granada, pág. 159-179.

רויטל, רפאל-ויוונטה, "סגולות ורפואות עממיות במקאמה העברית ובנות סוגה מימי הביניים", איל פריזינטי: מחקרים בתרבות יהודי ספרד ח-ט; מכאן: כתב עת לחקר הספרות והתרבות היהודית והישראלית טו ( 2015), חלק 2,  עמ' 728-701

פרקים בספרים:

Revital Yeffet. “The Desired Beautiful Princess: Yehudah Zarko of Rhodes and his Literary Work 'Lehem Yehudah’”, Proceedings of the 13th British Conference on Judeo-Spanish Studies, Leiden: E.J. Brill (2003) pp.167-176.

רויטל יפת-רפאל. "צדיק ורע לו רשע וטוב לו  באור תפיסתו של יצחק אבן סהולה", לאות זיכרון - מחקרים בשירה העברית ובמורשת ישראל, ספר זיכרון לאהרן מירסקי, הוצאת אוניברסיטת בר-אילן, (תשס"ז), בעריכת אפרים חזן ויוסף יהלום, עמ' 307-331.

רויטל, רפאל-ויוונטה, "'מעשה בחנף': מקורותיו, השפעותיו ונתיבותיו של סיפור מספרד אל הבלקן", ספר יהודית דישון, בעריכת אפרים חזן ושמואל רפאל, רמת גן: הוצאת בר-אילן, עמ' 325-350

Revital Refael vivante, "Réalité et fiction dans la littérature hébraïque au Moyen âge : l'exégèse biblique et le récit de voyage comme cas d'étude" Poetiques comparatistes: Fiction et Cultures, sous la direction de Francoise Lavocat et Anne Dupart, Paris: SFLGC, 2010, pp. 57-72.

Revital Refael-Vivante, “The Maqama – Between a Tale and a One-Man Show:In Search of its Form of Performance,” Medieval and Early Modern Performance in the Eastern Mediterranean; edited by Evelyn Birge Vitz (NYU) and Arzu Ozturkmen (Bogazici University, Istanbul), Brepols Publishing House, 2014, pp. 19-36.

מאמרים בקבצים ובסדרות

Revital Refael Vivante ,"Meshal Ha-Qadmoni by Isaac Ibn Sahula as a Jewish Adab  book (Spain 13th Century)", ALIENTO 1 – Echanges sapientiels en Mediterranee. INALCO&Nancy University, Vol. 1 (2013), pp. 45-79.

Revital Refael-Vivante ,"The Influence of Kalila and Dimna on Medieval Hebrew Fable Literature ", ALIENTO 3 – Echanges sapientiels en Mediterranee, INALCO&Nancy University, Vol. 3 (2013), pp. 45-79.

Revital Refael-Vivante, "Medieval Secular Hebrew Literary Works Translated Into Judeo-Spanish (Ladino): Random or Planned", Ladinar 7-8 (2014) Ed. by Elena Romero, Hilary Pomeroy and Shmuel Refael, pp. 219-232.

Refael Vivante, Revital, "Humility and Suffering: The Figure of the Tortured Pious in Medieval Animal Fables", ALIENTO 6 - Cocepts éthiques et moraux: Approches multieulturelles et interdisciplinaires Sémantique des énoncés parémiques, INALCO&Nancy University, vol. 6 (2015), pp. 147-181.

Revital Refael-Vivante1, "Spraken de raven Hebreeuws?"(vertaling Hans Rijns), Yearbook of the Flemish Reynaert Society

Revital Refael-Vivante, "Mivhar ha-Peninim in Medieval Hebrew Animal Fables", ALIENTO 8: Varia Transmettre, traduire, formalizer, coordonné par Marie-Sol Ortola

Presses Universitaires de Nancy – Éditions Universitaires de Lorraine, pp. 33-67. (in print)

ספרים:

מטמון משלים: מחקר בספר משל הקדמוני ליצחק אבן סהולה, הוצאת אוניברסיטת בר-אילן, בדפוס, כ-400 עמודים.

מחקר

תחומי התמחות מדעיים

- שירת החול העברית בימי הביניים בספרד

- מקאמה ופרוזה מחורזת בימי הביניים

- היצירה הספרותית בעברית בשלוחות היהודים-הספרדים, לאחר הגירוש.

- שירת חול בשלוחות הבלקן, בסלוניקי וברחבי האימפריה העות'מאנית

- ספרות משלים ימי ביניימית: חקר מקורות והשוואה בין תרבותית

- איתור, פענוח וההדרה של כתבי-יד ספרותיים מימי-הביניים בספרד ובשלוחותיה.