חדש! המגמה לספרות יהודית-רוסית בלימודי תואר שני

המגמה לספרות יהודית-רוסית בלימודי תואר שני:

אוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לספרות עם ישראל, הפקולטה למדעי היהדות

"קחו קולן וכוונו אוזניכם" (יצחק באבל)

"והתאמצת כך שהשורות ישולשו בראשך" (מיכאל יודסון)

חדש!

המגמה לספרות יהודית-רוסית

בלימודי תואר שני

אנו מזמינים אתכם לסייר בעולמות הספרות היהודית-הרוסית, להכיר את הספרות הנכתבת בישראל ברוסית, והעיקר – להיות שותפים לרב-השיח האינטלקטואלי, התרבותי והחברתי, שמנהלות קהילות יהודיות וקהילות דוברי רוסית מכל רחבי העולם

●             כתיבת עבודות מחקר ולימוד קורסים בשיתוף המחלקה לספרות משווה על ספרות יהודית-רוסית וישראלית-רוסית, השפעות הדדיות בין הספרות הרוסית ובין הספרות העברית וספרות עולם, ונושאים קרובים אחרים

מגוון קורסים במחלקות אחרות בנושאי האמנות של יהודי רוסיה וברית המועצות לשעבר, היסטוריה של יהודי ברית המועצות ויחסי רוסיה-ישראל, סוציולוגיה של מהגרים יהודים מברית המועצות לשעבר

לימודי תואר שני - עם או ללא עבודת מחקר

כל הקורסים נלמדים בעברית

בין מרצי המגמה:

פרופ' רומן כצמן (ראש המגמה), פרופ' רינה לפידוס, פרופ' לריסה רמניק, פרופ' מיה בלקירסקי-קאץ, ד"ר מרים ריינר, ד"ר אורי בר-נוי, ד"ר אלכס ולדמן

למידע נוסף והרשמה: פרופ' רומן כצמן, ראש המגמה

roman.katsman@biu.ac.il

לאתר המגמה:

https://hebrew-literature.biu.ac.il/jewish-russian literature

Бар-Иланский университет

Кафедра еврейской литературы, Факультет еврейских исследований

«Возьмите камертон и настройте ваши уши» (Исаак Бабель)

«Надо так расстараться, чтоб строчки троились» (Михаил Юдсон)

Начат набор на новую магистерскую программу (М.А.) со специализацией по русско-еврейской литературе

Мы приглашаем вас в путешествие по мирам русско-еврейской литературы. Вы сможете больше узнать о русско-израильской литературе, а также принять участие в интеллектуальном, культурном и общественном диалоге между еврейскими и русскоязычными общинами во всем мире.

●             Написание диссертации и курсы совместно с Кафедрой сравнительной литературы по русско-еврейской и русско-израильской литературе, о взаимных влияниях между русской и ивритской литературой, а также по другим смежным темам.

●             Широкий выбор курсов на такие темы, как изобразительное искусство евреев России и бывшего Советского Союза, история советского еврейства и советско-израильских отношений, социология еврейской эмиграции из бывшего СССР.

●             Возможность магистратуры, включающей написание диссертации, и без таковой.

●             Все курсы читаются на иврите.

●             Среди преподавателей программы проф. Роман Кацман (руководитель программы), проф. Рина Лапидус, проф. Лариса Ременник, проф. Майя Балакирский-Кац, д-р Мириам Райнер, д-р Ури Бар-Ной, д-р Алекс Вальдман.

Для дополнительной информации и записи: проф. Роман Кацман, руководитель программы roman.katsman@biu.ac.il

Вебсайт программы:

/files/hebrew-literature/shared/brvshvr_hmgmh_lsprvt_yhvdyt_rvsyt-bbryt_vrvsyt-11.2.2020.pdf