נמשכת ההרשמה למגמה לספרות יהודית-רוסית באוניברסיטת בר-אילן.

בואו להיות שותפים לפרויקט לימודי ומחקרי חדש!

אוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לספרות עם ישראל, הפקולטה למדעי היהדות

חדש!

המגמה לספרות יהודית-רוסית

בלימודי תואר שני

אנו מזמינים אתכם לסייר בעולמות הספרות היהודית-הרוסית, להכיר את הספרות הנכתבת בישראל ברוסית, והעיקר – להיות שותפים לרב-השיח האינטלקטואלי, התרבותי והחברתי, שמנהלות קהילות יהודיות וקהילות דוברי רוסית מכל רחבי העולם

• כתיבת עבודות מחקר ולימוד קורסים בשיתוף המחלקה לספרות משווה על ספרות יהודית-רוסית וישראלית-רוסית, השפעות הדדיות בין הספרות הרוסית ובין הספרות העברית וספרות עולם, ונושאים קרובים אחרים
  • מגוון קורסים במחלקות אחרות בנושאי האמנות של יהודי רוסיה וברית המועצות לשעבר, היסטוריה של יהודי ברית המועצות ויחסי רוסיה-ישראל, סוציולוגיה של מהגרים יהודים מברית המועצות לשעבר.
  • לימודי תואר שני - עם או ללא עבודת מחקר
  • כל הקורסים נלמדים בעברית
  • בין מרצי המגמה: פרופ' רומן כצמן (ראש המגמה), פרופ' רינה לפידוס, פרופ' לריסה רמניק, פרופ' מיה בלקירסקי כץ, ד"ר מרים ריינר, ד"ר אורי בר-נוי, ד"ר אלכס ולדמן

למידע נוסף והרשמה: פרופ' רומן כצמן, ראש המגמה

roman.katsman@biu.ac.il

חפשו אותנו באינטרנט ובפייסבוק.

לאתר המגמה:

https://hebrew-literature.biu.ac.il/jewish-russian literature

Бар-Иланский университет

Кафедра еврейской литературы, Факультет еврейских исследований

Начат набор на новую магистерскую программу (М.А.) со специализацией по русско-еврейской литературе

Мы приглашаем вас в путешествие по мирам русско-еврейской литературы. Вы сможете больше узнать о русско-израильской литературе, а также принять участие в интеллектуальном, культурном и общественном диалоге между еврейскими и русскоязычными общинами во всем мире.

• Написание диссертации и курсы совместно с Кафедрой сравнительной литературы по русско-еврейской и русско-израильской литературе, о взаимных влияниях между русской и ивритской литературой, а также по другим смежным темам.

Широкий выбор курсов на такие темы, как изобразительное искусство евреев России и

бывшего Советского Союза, история советского еврейства и советско-израильских отношений, социология еврейской эмиграции из бывшего СССР.

• Возможность магистратуры, включающей написание диссертации, и без таковой.
  • Все курсы читаются на иврите.

Среди преподавателей программы проф. Роман Кацман (руководитель программы), проф. Рина Лапидус, проф. Лариса Ременник, проф. Майя Балакирский-Кац, д-р Мириам Райнер, д-р Ури Бар-Ной, д-р Алекс Вальдман.

Для дополнительной информации и записи: проф. Роман Кацман, руководитель программы roman.katsman@biu.ac.il

Ищите нас в интернете и на Фейсбуке.

Вебсайт: https://hebrew-literature.biu.ac.il/jewish-russian literature