הסמינר המחלקתי לשנת תשפ"א (סמסטר א') במחלקה לספרות עם ישראל

כתיבה על כתיבה: מפגש בין יוצרים, עורכים וחוקרים

סמינר מחלקתי לשנת תשפ"א (סמסטר א') במחלקה לספרות עם ישראל

מרכז הקולוקוויום: ד"ר איתמר דרורי

במפגשי הסמינר מחלקתי השנה יתארחו כותבים משדה היצירה, העריכה והמחקר. מפגשים אלה יזמנו אפשרות לשוחח על מגוון שאלות הכרוכות ביצירה הספרותית ובכתיבה על אודותיה:

מהם קווי המתאר של מערכת היחסים בין האמנות (והספרות) למציאות הממשית (יחסי כפיפות של חיקוי או ייצוג, או שמא אוטונומיה)?

כיצד מתרחשים תהליכי היצירה והכתיבה, ומה מקומם של היסודות המוזיים והדיוניסיים בתוכם, לעומת אלה הרפלקטיביים והאפוליניים?

באיזו מידה היצירה הספרותית היא אוטוביוגרפית, ובאיזו מידה היא מהווה יציאה מוחלטת מן האני הכותב?

מהם הרגעים המכוננים שבהם מתרקמים רעיונות למחקר, טיעונים מחקריים ו'הבנה' של מושאי המחקר?

האם על החוקר/העורך לשאוף להיות, עד כמה שניתן, 'אובייקטיבי' בבחירת מתווה המחקר/העריכה, ובביקורתו ובפרשנותו ליצירה, או שמא מוטב כי יניף מלכתחילה את דגלי 'דעותיו הקדומות', במובן הגאדמריאני, ויצהיר על כך שהוא ניגש אל היצירה כשהוא חמוש בהם מראש, ככוח מפרה ומדרבן?

ממה מורכבת מערכת היחסים בין החוקר לבין היצירה אותה הוא חוקר, ובינו לבין מחברהּ? באיזו מידה הופך המחבר הממשי לחלק אינטגרלי של המחקר, ולמושא העניין של החוקר?

בסמסטר א' מפגשי הסמינר המחלקתי יתקיימו בזום, בימי שלישי בשעות 14:00– 15:30.

קישורים לזום יישלחו לפני המפגשים:

1) 17.11.2020, א' כסלו תשפ"א – הסופר אלי עמיר וד"ר איתמר דרורי, המחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר אילן

2) 22.12.2020, ז' טבת תשפ"א – המשורר ארז ביטון וד"ר הדס שבת-נדיר, ראשת החוג לספרות במכללת סמינר הקיבוצים

3) 12.1.2021, כ"ח טבת תשפ"א – סופרת הילדים עדולה (סבינה מסג) וד"ר ורד טוהר, המחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר אילן

נתראה בזום,

המחלקה לספרות עם ישראל