ד"ר תמיר קרקסון

דוא"ל:

ד"ר תמיר קרקסון הוא היסטוריון וחוקר תרבות יהודי האימפריה העות'מאנית והמרחב דובר הלאדינו. הוא משמש כעמית הוראה במכון סלטי לחקר הלאדינו ובמחלקה לספרות עם ישראל באוניברסיטת בר-אילן, וכן בחוג להיסטוריה של עם ישראל ויהדות זמננו באוניברסיטה העברית בירושלים. קודם לכן היה פוסט-דוקטורנט באוניברסיטאות אינדיאנה ובן-גוריון. הספר מבית ומחוץ: ההשכלה היהודית באימפריה העות'מאנית במאה התשע עשרה, המבוסס על עבודת הדוקטור שלו שחוברה באוניברסיטה העברית, התקבל לפרסום בהוצאת מכון בן-צבי. כמו כן, מהדורה מדעית של הדרשה המשכילית כרמי מאת ברוך מטראני (1881), בלוויית מבוא והערות פרי עטו של קרקסון, תופיע בקרוב בספריית "דורות" של מוסד ביאליק.

Curriculum Vitae

Dr. Tamir Karkason

Email: karkason@gmail.com

Dissertation title: “The Ottoman-Jewish Haskalah (Enlightenment), 1839-1908: A Transformation in the Jewish Communities of Western Anatolia, the Southern Balkans and Jerusalem” (The Hebrew University of Jerusalem, 2019). Supervisor: Prof. Yaron Ben-Naeh